Klar til ROFI Walkathon i Naturens Rige 5. oktober


ROFI gentager de seneste to års succeser, hvor vandreglade kan vælge at gå en maraton eller en halvmaraton på stier i Naturens Rige omkring Ringkøbing

De seneste to år i starten af oktober har ROFI arrangeret en walkathon, hvor vandreglade kunne vælge imellem at gå en helmaraton på de godt 42 km eller en halvmaraton i den flotte natur omkring Ringkøbing i Naturens Rige. Med omkring 400 deltagere i både 2022 og 2023 blev det en stor succes.

Nu er der lagt op til, at succesen skal gentages. Lørdag den 5. oktober 2024 er der igen ROFI Walkathon, og tilmeldingen til arrangementet på www.rofi.dk er i fuld gang. Sidste frist for tilmelding er den 1. oktober.

Ruterne vendes til
en ny oplevelse

- Vi har begge år fået mange positive tilbagemeldinger fra deltagerne, der har givet udtryk for, at de har haft mange positive oplevelser. Derfor har vi valgt at holde fast i konceptet for de to tidligere års arrangementer. Det vil bl.a. sige, at deltagerne kommer ud på nogle af de mest naturskønne stier i og omkring Ringkøbing – f.eks. Ringkøbing K området, fjordstien ind mod Ringkøbing, en afstikker op gennem byen, Bagges Dæmning, Gl. Sogn Kirke og Madpakkehuset ved Hee Bro. Men for at give deltagerne en ny oplevelse har vi i år valgt at ”vende” ruterne, så de går modsat gangretningen fra 2022 og 2023, men dog stadig med start og mål i ROFI-Centret, siger Thomas S. Andersen, der er næstformand i ROFIs bestyrelse og ROFIs tovholder på arrangementet.

Han understreger, at planlægningen af ROFI Walkathon 2024 nu er ved at være helt på plads.

- Kort over og skilte til afmærkning af ruterne er klar. Forplejningsdepoter og gode toiletforhold rundt på ruterne er aftalt, og det store antal frivillige, der skal til for at skabe gode og trygge forhold for deltagerne undervejs, har meldt sig igen til at tage en tørn. Der er start og mål ved ROFI-Centret. Maraton distancen starter kl. 8.00 og halvmaraton kl. 10.00, oplyser Thomas Andersen.

En lidt større udfordring

Her er hans bud på, hvorfor Walkathon har slået så godt an.

- Rigtig mange mennesker vil gerne gå. De færreste har mod på og fysik til at løbe en maraton eller en halvmaraton. Men hvis de nævnte distancer kan tilbagelægges i gå tempo, har flere mulighed for at være med, både fysisk og mentalt. Så er det jo samtidig en lidt større udfordring end ”blot” at gå med hunden. Dertil kommer ikke mindst, at der i og omkring Ringkøbing er nogle fantastiske stier og vandreruter, hvor man kan opleve vores dejlige natur i alle dens afskygninger på helt tæt hold, understreger Thomas Andersen.

Fakta om ROFI Walkathon

* ROFI Walkathon er lørdag den 5. oktober. Der er start og mål ved ROFI-Centret på Kirkevej i Ringkøbing. Maraton distancen starter kl. 8.00 og halvmaraton kl. 10.00.

* Prisen for at deltage er 180 kr. pr. person, inkl. let forplejning ved depoter på ruten og i mål området. Tilmelding finder du her.
   Sidste frist for tilmelding er den 1. oktober.

* Ruterne er hovedsageligt på stierne omkring Ringkøbing. Ruterne er tydeligt skiltet, og der er gode forplejningsdepoter og toiletter undervejs.

* I mål området er der lodtrækning om flotte sponsorpræmier, og der er en vandrepokal til det firma, der tilmelder flest deltagere.

* Det gælder ikke om at komme først, men om at hygge sig undervejs, naturen og gåturens udfordringer.

* Se mere om ROFI Walkathon 2024 her